середа, 5 липня 2017 р.

Хочеш змінити світ, надихай дітей!

Місією сучасної освіти України є не лише надання дітям необхідних знань та умінь, а й виховання нового всебічно розвиненого та освіченого покоління свідомих громадян, здатних до навчання впродовж життя і готових до викликів XXI століття. Знання іноземної мови - основа ключових компетенцій, необхідних для успішного майбутнього учнів.
Яворівська ЗОШ І-ІІІ ступенів завжди намагалася йти в ногу з часом, шукати можливості покращення якості надання освітніх послуг шляхом участі в різноманітних проектах, програмах, конкурсах. Завдяки кропіткій праці вчителів англійської мови, підтримці директора школи В.Лосюк, відділу освіти та методичного кабінету наша школа стала переможцем національного освітньо-культурного проекту GoCamp, заснованого громадською організацією GoGlobal, Британською Радою та Міністерством освіти і науки України. В рамках проекту вчителі  взяли участь  в семінарських та тренінгових заняттях за участю волонтерів і  викладачів Оксфордського та Кембріджського університетів, пройшли навчання організації роботи таборів нового формату.



Найбільшою винагородою і гордістю став приїзд волонтера з Мексики Cesara Alonso Martinesa. З 12 по 23 червня високоосвічений, добродушний інженер-мехатронік був пліч-о-пліч з дітьми, навчав їх розмовної англійської мови, ділявся культурою своєї країни, заохочував та надихав маленьких гуцулят до розкриття нових горизонтів. Захоплюючі ігри, інтерактивні вправи, спортивні змагання, пізнавальні екскурсії, новітні технології навчання зацікавили велику кількість дітей не лише з Яворівської школи, але й сусідніх шкіл. Із прогнозованих 30 учасників табору кожного дня нас відвідували 75-80 школярів, які отримали відповідні Сертифікати. Дні, присвячені культурам народів України та Мексики запам'ятаються усім назавжди! Адже, не кожного дня ми маємо змогу виготовляти яскраві пінати, куштувати пікантні смаколики, привезені гостем і танцювати запальну сальсу. Прощальний танець "Гуцулка" та пісня "Червона рута" у виконанні мексиканця українською мовою не залишили нікого байдужими. Щиро вдячні всім, хто долучився до роботи в таборі. Низький уклін GoGlobal за роботу, за досвід, за людину... 


Окрема подяка волонтеру за щирість, відчайдушність та відданість своїй справі. Надіємось, що Господь ще надасть шанс дітям-жителям віддаленого гірського регіону   відкрити для себе цілий світ та водночас стати послами України в світі. Мрії збуваються!


                                                                          Галина Кіщук, заступник директора з навчально-виховної роботи,
вчитель англійської мови

Яворівської ЗОШ І-ІІІ ступенів 

Немає коментарів:

Дописати коментар