четвер, 15 березня 2018 р.

Слухаємо та впроваджуємо…


     Сьогодні, 15 березня 2018 року на базі Косівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 з класами поглибленого вивчення англійської мови відбулося засідання районного методичного об’єднання  вчителів іноземних мов з теми «Науково-методичний супровід викладання іноземних мов в ЗЗСО району, ОТГ».

   У ході роботи Світлана Цикаляк, методист методичного кабінету, ознайомила педагогів з методичними рекомендаціями щодо проведення ДПА/ЗНО з іноземних мов у 2017/2018 навчальному році; охарактеризувала нові нормативні документи та розповіла про особливості навчання вчителів, які працюватимуть в 1-х класах у 2018/2019 навчальному році; проаналізувала результати ІІ і ІІІ етапів Всеукраїнських олімпіад з іноземних мов, участь педагогів в І та ІІ турі Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2018» та в різноманітних освітніх заходах і проектах. 
     
Ольга Радиш, вчитель англійської мови Слобідської ЗОШ І ступеня розповіла про ідею запровадження районного конкурсу для учнів 2-4-х класів ‘Curious EL’. Це дасть змогу мотивувати учнів початкових шкіл у вивченні англійської мови. Більшість присутніх її ініціативу підтримали та після обговорення дійшли до спільного висновку про доцільність запровадження такого конкурсу.
     Ірина Крисяк, вчитель англійської мови Хімчинського ліцею «Інтелект» поділилася досвідом стажування у Фінляндії в листопаді минулого року. Порівнявши дві системи освіти вчитель проаналізувала фінський та український підходи до надання освітніх послуг та розповіла про свої враження від побаченого.
     
  До участі в роботі засідання були запрошені волонтери Корпусу Миру, які працюють на базі Рожнівського ліцею «Гуцульщина» (Maritza De La Peña) та Косівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 (Emily Gams). Вони провели з присутніми педагогами міні-воркшоп з теми «Rubrics and assessment». Волонтери не тільки розповіли  про особливості оцінювання учнів, а й дали можливість педагогам попрацювати у групах під час виконання різноманітних вправ. Спілкування було досить насиченим та цікавим, адже присутність «native speakers» під час такого роду засідань сприяє розвитку комунікативних навичок вчителів.


          Серед присутніх волонтерів також була волонтер, яка працює в Космацькому ОТГ (Janine Winn). Вона висловила думку, що охоче приєднається до наступних воркшопів, адже – це хороша можливість поспілкуватися на різну тематику.
           Підсумками РМО стало напрацювання рекомендацій.











Немає коментарів:

Дописати коментар