четвер, 22 вересня 2016 р.

Розвиток громадянських компетентностей

      22 вересня 2016 р. на базі Косівського НВК «ЗОШ І ступеня-гімназія-інтернат» відбулося заняття школи молодого педагога  вчителів  іноземної мови з теми «Організація навчального процесу з іноземної мови в 2016/2017 навчальному році».

      Молоді спеціалісти мали змогу поглибити свої знання з питань освіти для розвитку демократичного суспільства та громадянських компетентностей в Україні на прикладі матеріалів представлених в рамках реалізації швейцарсько-українського проекту DOCCU.
     Світлана Цикаляк, методист методичного кабінету, в ході заняття звернула увагу присутніх на важливість розвитку громадянських компетентностей в навчальних закладах району та окреслила особливості проведення занять та вправ з демократичного громадянства. Учасники змогли попрактикуватися в прийомах та методах навчання демократії та прав людини за допомогою виконання тренінгових вправ.

     
Ольга Захарук, учитель німецької мови Уторопського НВО, спеціаліст вищої кваліфікаційної категорії, вчитель-методист провела майстер-клас «Складання календарно-тематичного планування та розробка планів-конспектів уроків з іноземної мови».  Вчитель детально ознайомила молодих спеціалістів з етапами складання календарного планування та запропонувала орієнтовний план-конспект уроку з німецької мови для використання в роботі. 
     

Підсумками заняття ШМП стало напрацювання рекомендацій.

2 коментарі: