понеділок, 11 грудня 2017 р.

Вчимося вчити…

     07 грудня на базі Яблунівської  ЗОШ І-ІІІ ст. вже втретє волонтером від Корпусу Миру, який працює на базі Рожнівського НВК «Гуцульщина» Маріцою Де Ла Пена проводилося засідання клубу професійного спілкування вчителів іноземних мов з теми «Time Management for Large Classrooms» (Управління часом на уроках у класах з великою наповнюваністю учнів).
     Пройшло воно у формі Workshop (творчої майстерні), що дало можливість вчителям не тільки отримати корисну інформацію, але й практично застосувати.
     Управління часом, тайм-менеджмент (від англ. time management) – сукупність методик оптимальної організації часу для виконання поточних задач, проектів та календарних подій.
     Проблема управління часом на уроках у класах з великою наповнюваністю учнів є досить актуальною темою у школах в даний час. Адже для того, щоб якісно подати матеріал та отримати зворотню реакцію від учнів, необхідно правильно спланувати роботу.
     Під час воркшопу Маріца охарактеризувала основні принципи тайм-менеджменту та наголосила на важливості ефективного управління часом. Показала на практиці як правильно встановлювати цілі під час планування уроків та  визначати  пріоритети, щоб спрямувати час на важливе.
     Під час обговорення можливостей впровадження напрацьованих ідей, всі присутні зійшлися на думці, що тайм-менеджмент є важливою складовою  планування уроків. Грамотно спланований урок – половина шляху до досягнення поставленої цілі!
     Присутні на воркшопі педагоги ще раз змогли для себе переконатися у важливості відомого вислову: «Не витрачай час даремно, це матеріал, з якого зроблене життя».
Ольга Радиш,
учитель англійської мови 
Слобідської ЗОШ І ст.

Немає коментарів:

Дописати коментар